27 Ekim 2014 Pazartesi

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI


Öncelikle herkesin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Ne şanslı bir ulusuz ki, Atatürk bizlere sahip olabileceğimiz çok kıymetli topraklar vermiş ve bunu sürekli hatırlamamızı sağlayacak güzel bayramlar hediye etmiş.


Atatürke Allah'tan rahmet diliyor ve bizler için yaptığı mücadeleler için sonsuz teşekkür ediyorum.

www.kendindik.com un düzenlemiş olduğu "En güzel kırmızı& En güzel beyaz" etkinliği için hazırlamış olduğum kırmızı Ay yıldızlı elbisemiz.


Kızımın doğum gününde bu kalıpla annemler doğum günü elbisesini dikmişti. Bende aynı kalıbı kullandım ama büyük oldu. Acaba annemler sonradan daralttılarda benim mi haberim yok bilemedim..!


Kusur aramayın, ben söyleyeyim. Elbise büyük oldu, yakası özellikle çok açık duruyor. Bel büzmesi çok düzgün olmadı çünkü kumaşım kalın gabardin kumaş, haliyle bu model için çok kalın kaldı. Düz bir elbise yapsam daha makbul olacaktı aslında.


Ama arka pat kısmını güzel yaptım :)))) İlik açmadım, çıt çıt dikip üstüne düğme diktim. Ben acemi terziyim, kusurlarım affola...

Umarım küçük al bayrağımızı beğenmişsinizdir. Herkese bol dikişli, güzel günler....





13 yorum:

  1. Aa cok tatlı olmus cimcime:) simdi bayan kendindik hanımın sitesinden gördüm;D cok güzel olmus güle güle eskitsin cimcime;)

    YanıtlaSil
  2. Ben yorumumu gönderemedim mi yoksa daha yayınlamadınız mı bilemedim. Yine diyeyim. Ben her baktığımda o mankeni mıncırasım geliyor!!! mankenin güzelliğinden elbise detaylarına geçemiyorum bir türlü!
    harika bir katılım oldu. çok teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim, biraz büyük oldu, seneyede giyicez inşallah :) İrem hanım, yorumuz dün yoktu, şimdi bakınca gördüm ve hemen yayınladım, gecikmeden dolayı özür dilerim. Mankenim sağolsun elbisenin kusurlarını kapatıyor ama ben yılmadan daha düzgün dikmeye çalışıyorum :). Daha çokkkk şeyler dikmek istiyorum prensesime, Allah kısmet ederse 3. Yaş günü elbisesini bu sefer ben dikicem :))

    YanıtlaSil
  4. Maşallah 41 kere güzel yavrunuza :) Sizin blogunuzu da etkinlik sayesinde keşfettim ve hemen takibe aldım. Kızınızda elbisesi de çok tatlı.Ellerinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim meşgul anne :)) bende sizi ekledim, nasıl görmemişim bloğunuzu :o bundan sonra sizide takip edicem...

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık güzel olmuş, küçük hanıma da çok yakımış. Ne güzel pozlar onlar öyle. Güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim :) Küçük mankenimden fırsat buldukça yine bişeyler yapıp paylaşıcam inşallah..

    YanıtlaSil
  8. Maşallah o ne tatlı bir kız, kırmızı elbisesiyle nasıl mutlu! Ellerinize sağlık, en anlamlı dikiş sizinkisi olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, zaten bu etkinliğe katılmayı istemem çok iyi dikiş bilmemden değil ( çünkü bilmiyorum :)) , çok anlamlı olması içindi. İnşallah büyüyüncede önem ve anlamını anlar güzel kızım ve bende cumhuriyetçi bir nesil yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşarım.

    YanıtlaSil
  10. gördüğüm en güzel ay yıldız

    YanıtlaSil
  11. Nasıl güzel nasıl anlamlı bir elbise olmuş,cimcime de çom güzel taşımış.Bu kadar anlam yüklü bir elbisede asla kusur olmaz ellerinize sağlık..Son dönemde yaşananlardan dolayı evlatlarına Atamızın sevgisini aşılayan annaler görünce çok mutlu oluyorum..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :) Nasıl ki müslüman olarak Allah'ı, Peygamberlerini öğretiyorsak, Atatürk'üde öğretmek şart. Nasılki Hz. Muhammed (SAV) zamanında müslümanlık için savaşlara katılmış diye şükrediyor minnet duyuyorsak, aynısını Türk milleti için yapan Mustafa Kemal ATATÜRK için de yapmalıyız. İnkar edenlerin günahı boynuna derim, ben her zaman için ATATÜRK ede dua ederim, Allah binlerce kez razı olsun. Sayesinde ülkemizde özgürce yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  13. çok yakışmış minik prensese maşallah... ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil