7 Ağustos 2015 Cuma

                        ANVELOP ELBİSEM

             İnstagramdan çok beğenerek almış olduğum bu penye kumaşı, aslında kimono dikerim diye almıştım. Sonra dün anvelop elbise yapmaya karar verince (rahat emzirebilmek için) elimdeki kumaşlara baktım ve bu kumaşa karar verdim.
          
                                 

               Orta kalınlıkta, çok güzel bir penye. Ben bile acemi olduğum halde çok rahat dikebildim yani :)

                                       

              Elimdeki bütün burda dergilerini karıştırdım ama anvelop olarak ne bi bluz kalıbı nede elbise bulabildim. Acemi terzi napsam napsam diye düşünürken, açtım gazete kağıdını, üstüne koydum bi tişörtümü, başladım çizmeye...

                                       

Beden olarak düşünmedim kalıbı,bedeni ayarlardım da önemli olan yakanın muntazam ortalanmasıydı.


İşte kalıbımın çıkmış hali. Yaka ortası gayet düzgün gözüküyor, bedenide kumaşa koyarken ayarladım kendime göre. Şuan sanırın 42 bedenim, hamilelikte tam tamına 26 kg alırsan sonuçlarınada katlanırsın tabi dimi.  İlk hamileliğimdede 52kg dan 79,8 kg çıkmıştım. Sonra 60kg ya kadar indim rejimsiz ama ikinciye hamile kalınca 86 kg ile doğuma girdim. Offf, dile kolay valla, şimdi 74kg ya düştüm 1,5 ayda ama moralim bozuluyor tabi eski kıyafetlerime giremeyince.


Neyse,inşallah eski halime dönücem umuduyla,şimdiki tonton versiyonumla çekilmiş fotolarımı paylaşayım size :) Elbisenin üst kısmını tamamladıktan sonra alt kısmını verevden kestim.


Nehirimle beraberde poz verdikten sonra annemlerin yazlığına gitmek üzere çıktık yola.


Dikiş makinemide getirsem mi acaba diye düşünmedim değil, valla hala içimde bi sürü şey dikme isteğiyle geldim buraya.


Ve sonuç, rahat bir elbise, püfür püfür bir balkon ve mis gibi deniz havası. Şimdilik herkese hoşçakalın :)




                            


            

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş,kalıp fikri çok iyi. eski halinizi bilmediğim için bana öyle çok da kilolu gelmediniz, inşallah en kısa zamanda fazlalıkları vermeniz dileğiyle. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, 34-36 beden giyen biriyken son üç senedir 40-42 beden giyer oldum. İnşallah dönücem tekrar eski kiloma. Beğendiğinize sevindim, acemicede olsa fena olmadı :) sıra yeni ciciler dikmeye geldi :)))

    YanıtlaSil